Senioren aanBod

Kerstdiner 2008

Warme ontvangst in Het Zoetzand 10 december

Foto William Hoogteyling
Het kerstdiner in Het Zoetzand voor ouderen uit Beusichem en Zoelmond
betekent genieten van fijne gerechten en een warme kerstsfeer.

BEUSICHEM - Met een kerstdiner in dorpshuis Het Zoetzand in Beusichem werd woensdagmiddag eigenlijk ook een beetje het vijfjarig bestaan gevierd van Senioren AanBod, de vrijwilligersorganisatie voor ouderen.
Maar daar kwamen de 62 senioren natuurlijk niet voor: ze kregen een feestmaal voorgezet dat door Buurvrouw en Grannfru Cook Events was bereid tegen materiaalkosten. De beide koks van dit catering- aan-huis-bedrijf werkten voor niets in de keuken van het dorpshuis.
Ook slager Bartho de Bruin, met winkels in Beusichem en Zoelmond droeg zijn steentje bij in de vorm van vlees. De kosten werden gedekt met een bijdrage van de Stichting Sluyterman Van Loo uit Beverwijk, een fonds dat subsidies verleent aan ouderenprojecten.

Mary Kelder is bestuurslid van het jubilerende Senioren AanBod. "Doel is de ouderen uit Beusichem en Zoelmond regelmatig contacten en activiteiten te bieden. Doel is ze deel te laten zijn van de gemeenschap. Twee keer per week hebben we bijeenkomsten in Het Zoetzand en in een ruimte in het wooncentrum Hof van Beusichem, twee keer per maand is er een eetcafé. Op de losse bijeenkomsten wordt gepraat, koffie gedronken en in Het Zoetzand kunnen de ruim honderd deelnemers kaarten, biljarten, we zorgen af en toe voor lezingen. Niet iedereen komt overal naartoe, maar we hebben in een jaar tijd een forse toename gezien van het aantal bezoekers."
Dat laat volgens Kelder zien, dat Senioren AanBod in een behoefte voorziet. "We willen ervoor zorgen dat ouderen betrokken blijven bij hun leefomgeving, actief aan dingen kunnen meedoen. Want in tegenstelling tot wat je zou denken, is het gevaar van vereenzaming van ouderen in dorpen ook best groot. Huizen staan toch vaak wat verder van elkaar af. En vooral wanneer een man alleen achterblijft, zo is de ervaring, gaat het moeilijk. Daarom ook zijn we blij dat er relatief veel mannen aan onze activiteiten meedoen. Natuurlijk is het merendeel vrouw, maar in vergelijking met andere dorpen hebben we hier veel mannen."

Bron: de Gelderlander

Top

Terug