Senioren aanBod

Kunst of Kitsch?

19 maart 2008

Een middagje antiek, kunst en kitsch. Dat was het motto van de themamiddag van Senioren aanBod Beusichem Zoelmond. In het Zoetzand kwamen de bezoekers al vroeg binnenlopen met zorgvuldig ingepakte spulletjes, die voorzichtig uitgestald werden op de tafels.

De heer P.W. Schipper, conservator van wel drie musea, blijkt een enthousiast verteller. Waar liggen de grenzen tussen kunst, antiek en kitsch? Hij maakte het de bezoekers duidelijk aan de hand van dia's. Hij nam ons mee in de stoomtrein, terug in de tijd. Wat stond er vroeger bij de mensen thuis? Aan de hand van thema's kwamen we bij de wortels van de huidige huisraad. Van kist tot kast en van stoel tot bank.

Er was aardewerk en porselein, gebruiksvoorwerpen als de bekende appelschiller, zilver- en koperwerk, een mooi bijbeltje met zilveren sloten. Over alle voorwerpen kon de heer Schipper de eigenaren wel iets vertellen. Ook kon hij van een groot aantal voorwerpen de waarde aangeven. Een prachtige bloempot met schotel sprong er uit en bleek, tot grote vreugde van de eigenares, wel iets meer waard te zijn dan dat ze gedacht had.
Sommigen rijker, anderen een illusie armer gingen de deelnemers weer naar huis.
(Bron: Persbericht in de Gelderlander)

Onze voorzitter overhandigde een mooie orchidee aan Mevrouw Schipper als dank.

Na de pauze kwam het spannendste gedeelte van de middag. Op de tafel stond een grote verscheidenheid van artikelen. Samen met zijn vrouw had de heer Schipper in de pauze de voorwerpen bekeken en op materiaal gesorteerd.
Top   Terug