Senioren aanBod

Themamiddag september 2011

Senioren uit Beusichem en Zoelmond brachten een bezoek aan de AVRI in Geldermalsen.

Senioren aanBod kwam op 21 september op bezoek bij de AVRI. Gastvrouw Josť Bosschaart heette iedereen van harte welkom en begeleidde haar gasten naar de ontvangstruimte. Onder het genot van een kopje koffie of thee, kon iedereen genieten van de lezing die Josť hield over de werkzaamheden van de Avri. Met enthousiasme en betrokkenheid bij het bedrijf, vertelde Josť over de afvalverwerking, de mensen die daar achter staan en het materiaal dat gebruikt wordt en waar de Avri voor staat nu en in de toekomst. Het was voor iedereen toch wel een openbaring, wat er allemaal bij de Avri gedaan wordt. We merkten, dat ook senioren heel erg serieus omgaan met de scheiding van het afval. Maar we stelden ook vast, dat we nog veel moeten leren.

Nadat Josť alle vragen beantwoord had en iedereen een oranje vestje aangetrokken had, vertrokken we om alles in werkelijkheid te kunnen bekijken. Eerst liepen we naar de vuilniswagens, waar we een demonstratie kregen van het scheiden van het afval in de wagens.

Via een mini televisie in de cabine van de auto, kon iedereen zien, hoe het afval apart in de wagen gestort wordt. We liepen langs de milieustraat, waar iedereen zijn afval kan brengen en meteen in de juiste containers kan doen. In Culemborg brengen wij ons afval in zo'n zelfde milieustraat.
In de hal

Vervolg
Toen kwamen we in een megahal, waarin grote containers stonden. Elk soort afval heeft zijn eigen container. Containers voor papier, voor plastic, enz. Deze containers worden, direct nadat ze vol zijn, opgehaald en naar gespecialiseerde afvalverwerkingsbedrijven gebracht. Bij de Avri zelf wordt niets verwerkt.
In de grote hal
Het is heel indrukwekkend om te zien hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Gigantisch veel afval wordt er per dag verwerkt. Ook zie je, dat de medewerkers allemaal veel plezier in hun werk hebben. Dankzij de voortschrijdende techniek hoeven de medewerkers, die het afval ophalen, ook niet meer zo zwaar te tillen.
Hefmechanisme Alles gaat met hefmachines, die de vuilcontainers optillen en in de wagens omkiepen. Onder de indruk van dit alles liepen we rustig weer terug naar de ontvangstruimte, waar we Josť heel hartelijk bedankten voor haar geweldige presentatie en rondleiding. We vonden het geweldig, dat de Avri ons de mogelijkheid geboden heeft om eens achter de schermen te mogen kijken van dit geweldige bedrijf. Wij hebben er in ieder geval van geleerd, dat afval scheiden echt zin heeft en zullen allemaal ons best doen, dit zelf ook zo goed mogelijk te doen.


Top    Terug